KALKUNER

"madsæk" fra vores kalkuner.
"madsæk" fra vores kalkuner.

PÅ GRUND AF FUGLEINFLUENZA I DANMARK ER DET IKKE TILLADT AT HAVE FJERKRÆ UDENDØRE. DERFOR HAR TRIVSELSGÅRDEN DESVÆRRE INGEN KALKUNER I 2021.

Du kan se vores kalkunprodukter på pris- og lagerlisten.

Bronzekalkuner er den kalkunrace, der kommer tættest på den oprindelige nordamerikanske vilde kalkun. Det er en utrolig smuk, og meget omgængelig fugl.
Modsat stort set alle andre opdrættede kalkuner lever vores dyr hele deres liv på friland.

Kalkuner er nemlig meget dygtige til selv at finde deres føde, og de bruger dagen på at fortære alle de lækkerier, de kan finde i Trivselsgårdens store indhegninger.
Her er der masser af grønt, samt træer og buske. Kalkunerne nyder det varierede udbud af føde og efter en lang dag sætter de sig godt til rette i træerne, når natten falder på.

Vores kalkuner får ingen kraftfoder, og da de konstant er på farten, fouragerer, flyvetræner eller bare nysgerrigt skraber i jorden, vokser de langsomt. 

Den langsomme vækst betyder til gengæld, at dyrene udvikler en stor muskelmasse med enestående smag, farve og saftighed, og samtidig betyder den naturlige vækst, at her er ingen dyr med dårlige ben.
Kalkunerne slagtes til hele dyr, når de vejer fra 4-7 kg. Til udskæringer, småkød, hakket kød mm. slagtes dyrene, når de vejer 8-12 kg.


Kråsen fra en af vores kalkuner. Masser af grønt
Kråsen fra en af vores kalkuner. Masser af grønt