KANINER

Du kan se vores kanin-produkter på pris- og lagerlisten.

Produktion af kaninkød er utroligt klimavenligt og efterlader sig nærmest intet klimaaftryk. Kødet er fedtfattigt, smagsrigt og indeholder rigtig meget protein.

Kaninerne på Trivselsgården blandingsdyr af racen Hvid Land, fransk vædder og tysk kæmpe Schecke, der alle er traditionelle kødracer. Vi blander racerne for at få større modstandsdygtighed overfor sygdomme og da vores kaniner har alle mulige forskellige farver og udseender tror vi på at de er mere tolerante over for hinanden når alle ungdyrene flyttes i fold sammen.
Hunnerne går i store græsningsbure hele året. Burene flyttes flere gange dagligt, og dyrene har således altid adgang til frisk grønt, der udover græs består af en masse forskellige urter. Hunnerne parres og får derefter fred og ro til at forberede sig på fødslen og ikke mindst til at passe og pleje sine unger. Når ungerne er 8-10 uger gamle tages de fra moderen. Alle de unge kaniner kønssorteres og placeres herefter i store ungdyrsfolde, hvor de kan lege og muntre sig med andre unger på samme alder. Her ved siden af finder I videoer der viser hvordan vores slagtedyrsfolde fungerer og flyttes.

Når de unge kaniner er godt 4 måneder begynder vi så småt at plukke slagtedyr ud. Slagtningen foregår nænsomt i vores eget slagteri. En slagtet kanin fra Trivselsgården vejer mellem 1,4 kg-2,2 kg. Efter slagtning luftmodnes dyrene i 2 døgn i vores kølerum inden de pakkes.

Dyrene vokser op på græs, lucerne og urter og det er kun mens hunnerne giver mælk, og om vinteren at kaninerne får tilskudsfoder.

Masser af motion, varieret kost og påvirkningen fra vind og vejr betyder at kaninerne vokser i naturligt tempo og ender med en meget flot kødsætning og en utrolig lækker smag.


Trivselsgården sælger også økologiske kaninpiller. Pillerne sælges i plastsække med 15 kg. Prisen er 110 kr. pr. sæk.