OPSKRIFTER - KALKUN

Kalkun-frikadeller med feta

1000 gr. hakket kalkunkød

1 finthakket løg

1 god håndfuld finthakket persille

1 æg

1-2 dl. økologisk letmælk

1-2 spsk rasp

300 gr. feta (PUCK fra Arla)

salt og peber

Bland ingredienserne og rør grundigt til en ensartet fars. Form små frikadeller og steg dem på panden. De er skønne både varme og kolde. Server eventuelt med en kold salat, se eksempler på lækre salat-opskrifter under "gås".


Wok med marineret kalkun

500 gr. kalkun småkød (tern eller strimler) eller filet

ingefær

en knivspids chili

3 fed hvidløg

citronsaft

soja

1 ds kokosmælk

ris

salt, peber

Læg kødet på et fad eller i en pose. Riv ingefær og knus hvidløg og fordel begge dele over kødet. Drys chili på og hæld herefter citron og soja over kødet. Sæt kødet på køl og lad det marinere i 3-4 timer. Rør evt. et par gange.

Steg kødet i olie på en varm wok og læg det i en skål. Svits herefter alle grøntsagerne møre på wokken. Læg kødet op til grøntsagerne på wokken og tilsæt 1 dåse kokosmælk. Lad retten simre til kokosmælken er varm. Smag til med salt og peber. Server med ris.