STU PÅ TRIVSELSGÅRDEN

Thomas slår græs - og snakker
Thomas slår græs - og snakker

Trivselsgården tilbyder unge mennesker en STU.

STU står for, Særligt Tilrettelagt Uddannelse, og er et 3 årigt uddannelsesforløb for unge der ikke rigtigt passer ind i de traditionelle ungdomsuddannelser.

Trivselsgårdens STU er et lille STU sted, med max. 3 unge på en gang. Vi oplever en stor efterspørgsel efter vores unikke STU tilbud. Det betyder at det ikke er ofte der er plads til nye elever, men derfor må du endelig henvende dig, og helst i god tid før den planlagte STU starter.

Selvom Trivselsgården er et landbrug, behøver du ikke have særlig interesse for dyr, traktorer eller høballer. For på Trivselsgården kan du udvikle dig i den retning du ønsker. Via en kombination af tryghed, stabile voksne og alle døre der står åbne har du mulighed for at finde din vej i livet. 

På Trivselsgården får du fuld arbejdstøjgarderobe, praktik, kurser og kompetencebeviser så du på flere måder bliver klar til voksenlivet.

Vi tager på flere årlige ture og udflugter, bl.a. til Sverige.

Før du starter på din STU på Trivselsgården, har du mulighed for 1 uges praktik. Her kan vi se hinanden lidt an, og du kan få en fornemmelse af miljøet på gården.
Din STU på Trivselsgården starter med 1-3 måneders opstartsforløb. Her lærer vi hinanden at kende, og vi pejler os ind på ønsker og niveau på mange forskellige parametre.
Efter opstartsforløbet laver vi, sammen, et udkast til selve STU-forløbet.
Vi laver en uddannelsesplan som indeholder mål for mange forskellige ting.

Der kan være mål indenfor:

 • Fremtid (muligheder, ønsker)
 • Kørekort til knallert, traktor, bil eller motorcykel.
 • Jagttegn
 • Kurser/uddannelse inden for mange brancher
 • Praktikker i lokale virksomheder
 • IT - Eboks, NemId, Netbank mm.
 • Idræt/kropskendskab
 • Natur og friluftsliv
 • Mekanik - værksted og reparationer af traktorer, biler og cykler.
 • Personlig udvikling
 • Personlig hygiejne
 • Madlavning
 •  Og MEGET MERE...


En STU på Trivselsgården vil være meget forskellig fra elev til elev, men sikkert er det at eleven vil få en spændende og afvekslende hverdag.

Undervejs vil der være mulighed for kurser og praktikophold i virksomheder, foreninger mm.
Hver dag starter med morgenmad, og gennemgang af dagens opgaver.
Vi laver også fælles frokost.

På Trivselsgården mener vi at det tætte forhold mellem elev og voksen er meget vigtigt. Derfor har vi højst 3 STU elever samtidigt. Udover få elever, er det også de samme voksne der er på gården dag efter dag. Altså ingen vagtplaner og kontaktpersoner der først møder ind senere på ugen. På Trivselsgården er du sammen med de samme voksne alle dage! Det sikrer at der er nærhed og opfølgning på alt hvad der foregår i løbet af dagen. 

I løbet af arbejdsdagen er der regler for anvendelse af mobiltelefon, rygning mm.

På Trivselsgården foregår alt "nede på jorden". Det vil sige at vi ikke gør tingene mere komplicerede end de er, og vi kalder en spade for en sapde, forstået på den måde at vi siger tingene lige ud, og når der er brug for det. Vi tager fat med det samme, er ikke bange for at tale klart og tydeligt så alle er klar over hvad vi mener.

Vi er et lille og overskueligt miljø, hvor tryghed og udvikling er i højsæde.

Du er altid velkommen til at kontakte Thomas på tlf. 24 91 15 76, eller skrive til os via kontaktformularen. Fyr endelig løs med alle dine spørgsmål, eller aftal tid til en rundvisning.

Husk at et STU forløb, ALTID skal aftales med din UU-vejleder.